EDUCACIÓ

Premiats dos treballs contra el canvi climàtic

La Universitat d’Andorra ha lliurat aquest dimecres els premis del primer concurs ‘Què podem fer a l’UdA pel clima?'

Cada membre dels dos grups guanyadors ha estat premiat amb un equipament informàticUDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Andorra ha lliurat aquest dimecres els premis del primer concurs ‘Què podem fer a l’UdA pel clima?’, segons informa l'ens acadèmic en un comunicat. Així, en la categoria d’estudiants, el projecte guanyador ha estat l’anomenat ‘Stop plàstics’, d’Alexandra Mossoll i Cristina Turón, que proposa disminuir l’ús d’ampolles de plàstic entre la comunitat universitària distribuint ampolles d’alumini, bosses de tela i un tríptic informatiu.

En la categoria oberta al personal i als col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, el projecte guanyador ha estat el ‘Pla d’ajUdA al clima’, de les professores Eva Garcia, Aida Garnica i Lorena Jordana que preveu cursos de formació per sensibilitzar la comunitat universitària sobre les conseqüències del canvi climàtic, accions per estalviar aigua, energia, paper i combustible, i la creació de zones verdes a les instal·lacions de l’UdA.

Aquesta primera edició del concurs, que es va posar en marxa al febrer per estimular la comunitat universitària a pensar accions que contribuïssin a la lluita contra el canvi climàtic, ha rebut un total de cinc projectes, segons informa l'UdA. Així, l'objectiu era promoure idees realistes i aplicables a la universitat o a la comunitat universitària, ja que la voluntat és fer realitat parcial o total els projectes guanyadors.

El jurat encarregat d’avaluar les propostes ha estat format per la directora del Centre d’Estudis Virtuals i d’Extensió Universitària, Montserrat Casalprim, el cònsol major de Sant Julià de Lòria,Josep Majoral,representant suplent del personal docent al Consell Universitari,Sergi Rios, el representant dels estudiants al Consell Universitari, Arnau Solé, i Ana Torrebella, representant del personal administratiu i tècnic al Consell Universitari. Cada membre dels dos grups guanyadors ha estat premiat amb un equipament informàtic valorat en 600 euros, segons exposar la universitat.

tracking