obituari

Mor l'autor de la façana i l'atri de l'església de Sant Pere Màrtir

Jordi Bonet Armengol va dirigir durant 25 anys les obres de la Sagrada Família

L'arquitecte Jordi Bonet Armengol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquitecte català Jordi Bonet Armengol, autor de la façana i l’atri de l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, va morir dilluns a Barcelona a l’edat de 97 anys, tal com va anunciar ahir la família a través de les xarxes socials. Bonet, a més de treballar a l’església escaldenca, va ser director i coordinador de les obres de la basílica de la Sagrada Família del 1985 al 2012, càrrec que ja havia tingut el seu pare, deixeble directe d’Antoni Gaudí.

Nascut a la capital catalana l’any 1925, va rebre els premis Ciutat de Barcelona (1989) per la restauració de la Casa Garriga Nogués i per les obres de continuació de la Sagrada Família, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1990) i la Creu d’Alfons X el Savi (2006), entre d’altres.

La seva obra arquitectònica va ser molt extensa amb nombrosos edificis d’habitatges unifamiliars i plurifamiliars, auditoris, teatres, escoles, esglésies, plans urbanístics i residències.

Va ser director general de Patrimoni Artístic i Cultural de Catalunya; dirigent scout a nivell mundial, membre del Pontificium Consilium pro Laicis i president de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (1998-2011).

Va publicar els llibres: L’arquitectura al servei de la Música (1986), Temple de la Sagrada Família (1992), L’últim Gaudí (2000) i Les Escoles de la Sagrada Família (2003). Va escriure articles i pronunciat nombroses conferències per tot el món, sobre Gaudí i el patrimoni monumental i restauració d’edificis, com a professor convidat en diverses universitats.

“Ha viscut amb entusiasme l’arquitectura, l’escoltisme i la cultura. Home fidel a Catalunya i a la fe, amant de la feina ben feta, valors que va aprendre dels seus pares i que ens ha llegat”, va escriure en una piulada a Twitter el seu fill Lluís Bonet.

La seva neta Mireia D. B. també va escriure a les xarxes socials: “Ha estat un home bo i generós, un actiu de país, un entusiasta de l’arquitectura, la cultura, l’escoltisme, l’esquí, i un patriota que ha portat Catalunya i Gaudí arreu del món.”

tracking