La Cambra presenta el nou Centre de Resolució de Conflictes Empresarials

L'acte, que es celebrarà el pròxim 29 de juny, se centrarà en una taula de debat per parlar dels procediments que oferiran

Josep Maria Mas esdevé el nou president de la CambraCambra de Comerç.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cambra de Comerç Indústria i Serveis ha organitzat la presentació del nou servei de Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE) el pròxim dimecres 29 de juny que es constitueix com un servei més de la Cambra i estarà liderat per la directora, Pilar Escaler i el suport de la responsable del centre, Jordina Ticó, segons informen en un comunicat. L'acte se centrarà en una taula de debat perper parlar dels ADR i estarà integrada perexperts en la matèria com Jaume Tor, secretari de la junta de l’Associació de Jutges i Fiscals per a la promoció de la mediació (JIFME), Cristina Madrigal, advocada representant del Col·legi d’Advocats d’Andorra (CADA) i Juan Antonio Ruiz García, advocat i mediador de Cuatrecasas.

La inaguració anirà a càrrec de la síndica general, Roser Suñé i el cap de Govern, Xavier Espot, farà la cloenda oficial.L’objectiu de la jornada és fer pedagogia de la mediació, la conciliació, i el fact finding, els tres procediments ADR que ofereix el Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE), segons assenyala la Cambra.Les funcions del servei del Centre se centren en assessorar sobre quin mètode ADR és més adient en cada cas. Així mateix,també s’admeten a tràmit les sol·licituds, es gestionen i es tramiten els procediments, es fa la designació de la persona imparcial entre els professionals inscrits a la Cambra de Comerç, es proposa un espai adequat per dur a terme l’ADR, es determina la llengua, es fan les notificacions i es gestiona la documentació requerida.

En aquesta línia, l'entitat informa que els ADR són aquells procediments alternatius deresolució de conflictes, en què un tercer, professional, imparcial i neutral, ajuda les parts a resoldre una situació. L’acord a què arriben les parts té la mateixa validesa i la mateixa eficàcia que un contracte privat; potser elevat a escriptura pública davant d’un notari i també pot ser homologat judicialment per un batlle. El nou Centre de Resolució de Conflictes de la Cambra ofereix la mediació, conciliació i el fact finding o peritatge extrajudicial, com a principals serveis ADR.

tracking