Habitatge

Govern destinarà 35 milions a la compra i lloguer d'habitatges

L'executiu injectarà 16,2 milions al projecte de la Borda Nova, i 11 i 8 milions al lloguer i a la compra de pisos buits

L'edifici es construirà a la zona de la Borda Nova.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el marc de la modificació del marc pressupostari aprovat aquesta tarda pel consell de ministres, Jover ha anunciat que Govern destinarà un total de 35 milions d'euros a la compra i lloguer d'habitatges. D'una banda, el ministrePortaveuha avançat que el projecte ja previst a la Borda Nova -i iniciat en una primera fase amb una partida d'1,8 milions d'euros-, serà dotat amb un total de 16,2 milions durant elspropers anysper a la continuïtat del seu desenvolupament. El projecte preveu la creació de 44 habitatges a preu assequible.

A més, l'executiu ha informat que injectaran 11 i 8 milions d'euros al lloguer i la compra d'habitatges buits, enuna accióque va avançar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, alParlem-ne de Diari TV. Concretament, s'estima que es llogaran uns 130 habitatges que, posteriorment, Govern rellogarà a un preu assequible. Jover ha apuntat que el preu serà "un diferencial important i estarà per sota del preu de mercat", amb la voluntat és de "no seguir la llei d'oferta i demanda, perquè és inflacionista". El ministre ha recordat que els preus assequibles els defineix l'Institut de l'Habitatge i ha apuntat queéspossible que siguin els mateixos els que gestionin el projecte. Tanmateix, l'executiu concreta que hi ha la possibilitat queadquireixinpisos a falta de ser reformats i que el preu d'adquisició d'aquest variarà depenent de si ells mateixos han d'assumir la reforma.

També en roda de premsa, elministrePortaveuha explicat que han mantingut converses inicials ambpropietarisi associacions i que mentrestant l'executiu continua treballant per a trobar més solucions per a la problemàtica de l'habitatge. A més, el ministreFilloyestaria analitzant l'impost d'habitatges sobre els habitatges buits "perquè sigui mésdissuadiui que els propietaris decideixin posar l'habitatge o pis a lloguer".

tracking