Els banders hauran de treballar en parella

La modificació de la llei també regula l'ús d'armes i de mitjans coercitius segons la tasca i la perillositat d'aquesta

Banders en l'acte de celebració del patró.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cos de banders hauran de treballar en parella com a norma general i segons les necessitats del servei per assegurar la seguretat dels agents. Així ho decreta la modificació del reglament del cos en la qual s'han tingut presents els requeriments, propostes i aportacions dels membres del cos i les aportacions de la Comissió de Personal, segons informa l'executiu en un comunicat.

En aquest sentit, la modificació del reglament té per objecte millorar la imatge i professionalitat dels membres del Cos i la seva seguretat, així com actualitzar els requisits d'accés i el Comitè Tècnic de Selecció. Per això, es regula el funcionament intern d'acord amb les noves exigències, el material col·lectiu, individual i l'ús de les armes i mitjans coercitius. Així, els agents podran portar elements com esprai lacrimogen, en funció de la tasca (com per exemple, si estan patrullant de nit o controlant la caça furtiva o a zones frontereres on hi podria haver risc) i de la perillositat que aquesta impliqui. Així mateix, s'ha introduït la figura del comitè mèdic i la periodicitat de les revisions mèdiques obligatòries.

A més, el Govern informa que també s'actualitzen les disposicions dels vehicles del Cos de Banders d'acord amb la normativa vigent del Codi de la circulació i davant l'augment constant dels requisits tècnics i l'aspecte multidisciplinari de la seva tasca, s'han introduït noves especialitats. Aquestes són un conjunt de tasques que per la seva dificultat tècnica, comporten un nivell superior tant de competències com de formació inicial i continuada de les persones que les han d'efectuar. En aquest sentit, s'incorporen el concepte d'especialitat, els requisits per aspirar a una especialitat, les remuneracions i els tipus i la classificació de les especialitats.

tracking