Diari TV

El Govern adquirirà blocs de pisos per a lloguer assequible

Espot avança que l’executiu vol comprar o arrendar edificis buits per buscar solucions a la problemàtica de l’habitatge

El cap de Govern, Xavier Espot, ahir minuts abans de l'entrevista a Diari TV.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Entenem el neguit de la població en la qüestió de l’habitatge i no tinguin cap dubte que el Govern estarà al seu costat.” Són paraules del cap de Govern, Xavier Espot, ahir al programa Parlem-ne, de Diari TV, en el qual va avançar que amb la voluntat de buscar solucions a la problemàtica del lloguer, el Govern adquirirà, ja sigui a través de compra o de lloguer, pisos per destinar-los a arrendament assequible. “Estem analitzant, davant la urgència social, la possibilitat de comprar o llogar pisos buits que puguem tenir per a lloguer residencial. En això estem treballant i espero que tinguem progressos d’aquí a final d’any”, va afirmar Espot. En aquest sentit, va precisar que “serà difícil perquè hi ha molt poca oferta disponible. Sembla que hi ha molts pisos buits, en desús o per vendre, però quan un s’endinsa en la qüestió s’adona que no hi ha tanta cosa. Però en tot cas ens esforçarem per trobar pisos buits, fins i tot pisos que es destinen a ús turístic, i fer el que sigui necessari per llogar-los o comprar-los i poder-los destinar a lloguer a preu assequible per a qui més ho necessiti”. La partida que s’hi destinarà encara no se sap, ja que “dependrà de l’oferta”.

El líder de l’executiu va avançar la proposta després de fer una forta crítica al paper dels comuns en l’habitatge. “Nosaltres encara que no siguem d’un partit d’esquerres, entenem que en les circumstàncies actuals s’han d’adoptar mesures intervencionistes que potser són més pròpies d’una ideologia d’esquerres. De la mateixa manera, entendria que aquestes administracions governades per l’esquerra poguessin comprendre que per resoldre a llarg termini això s’ha d’ajudar els propietaris privats”, va indicar, tot matisant que no únicament es referia al comú escaldenc. “Escaldes és segurament el comú que menys ha fet per ajudar els propietaris privats però altres comuns també tenen marge de maniobra i han d’agafar les regnes. Nosaltres hem arribat al moll de l’os del que podem fer, a partir d’aquí han d’intervenir els comuns”, va remarcar el demòcrata.

L’habitatge és el “gran repte” del Govern, en paraules d’Espot, però no l’únic que resta pendent abans d’acabar la legislatura. El cap de Govern va situar la mobilitat, especialment a les valls del nord i a les centrals, com a segon problema a abordar. També va prioritzar la consolidació dels drets socials amb el desplegament reglamentari de la Llei d’igualtat o les negociacions amb la Unió Europea. Així mateix, va destacar dos grans projectes de l’executiu: l’heliport i el multifuncional. En el cas del primer, va apuntar amb contundència que “s’acabarà desencallant” tot i admetre que caldrà estudiar les opcions legals de l’oferta rebuda. “No era l’oferta esperada des de la perspectiva de les disposicions del plec de bases. Ara s’ha d’analitzar jurídicament per veure com es reorienta el projecte perquè prosperi igualment”, va admetre, sense revelar si l’empresa que s’ha presentat haurà de renunciar a l’hotel que vol instal·lar a la Caubella.

Espot també va fer referència al recinte multifuncional, sense especificar encara on s’ubicarà, i va recordar que “són molts diners i no podem errar”. En aquest sentit, també va indicar que el més prudent, tenint en compte els preus dels materials d’obra, “pot ser deixar-ho tot preparat i tirar-ho endavant quan els costos s’estabilitzin”.

SISTEMA DE PENSIONS

D’altra banda, el líder demòcrata va donar per fet que la reforma de les pensions no es presentarà aquesta legislatura i va indicar que la campanya electoral serà un bon escenari perquè tots els partits s’hi posicionin.

Sobre aquesta qüestió, va criticar la poca implicació de terceravia i la falta d’explicació, al seu entendre, de les mesures presentades pel Partit Socialdemòcrata, que, segons Espot, implicarien un increment molt important dels impostos.

EL PROJECTE DE DA ÉS "EL PAL DE PALLER"

El cap de Govern, Xavier Espot, va assegurar ahir que el projecte demòcrata és “el pal de paller”. “Som l’única formació política capaç de federar tothom al nostre voltant”, va afirmar, tot remarcant que “des del centre polític és des d’on millor es resolen els problemes dels ciutadans”. Amb tot, Espot no va dir públicament encara si serà el nou candidat demòcrata a les properes eleccions. “No és una decisió personal, estic al servei d’un projecte”, va deixar clar. Tampoc va revelar la data de les eleccions.

tracking