Corts jutja Meritxell Mateu per corrupció i tràfic d'influències

Se l'acusa d'haver aprofitat la seva condició de consellera general per afavorir projectes relacionats amb la seva relació professional amb BPA

Mertixell Mateu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cas de l'exconsellera demòcrata, Meritxell Mateu, acusada dels delictes de corrupció i tràfic d'influències en el marc de la seva relació professional amb la Banca Privada d'Andorra (BPA) ha arribat avui al Tribunal de Corts. Al banc dels acusats seu també l'exconseller delegat deBPA, Joan Pau Miquel. Es tracta d'uns delictes que tenen penes de presó previstes de fins a quatre anys. El ministeri fiscal no ha avançat les penes que demanarà, mentre que les defenses demanen l'absolució.

Mateu ha assegurat que la seva relació laboral ambBPAes limitava a "mimari informar de la realitat andorrana" a la multinacional Allianz. Segons ha indicat, se la va contractar pels seus coneixements de la llengua i la cultura francòfones. El projecte en concret es basava en"posar en marxa una societat de portatge salarial a Andorra, seguint el model d'una societat que ja existeix a Suïssa que s'ocupa del mercat asiàtic. La idea era fer el mateix al Principat per gestionar els recursos humans deLlatinoamèrica". I Mateu havia d'acabar dirigint la societat que, finalment, no va tirar endavant. En canvi, ha negat haver utilitzat la seva condició de consellera general perquè es modifiquessin lleis que poguessin afavorir el seu projecte, ni tampoc la seva relació amb un dels ministres en aquell moment.

El judici s'ha pogut celebrar aprofitant l'ajornament de la vista oral deBPA, ja que alguns dels membres del Tribunal, advocats i inclús un dels acusats participen també al judici de la causa primera deBPA. En un principi estava previst per avui i demà, però davant la durada dels interrogatoris, el president del Tribunal ja ha avançat que s'allargaràfins ala setmana que ve.

tracking