consumidors

Facua denuncia un web de 'trading' amb seu a Encamp

Obliga els usuaris que reclamin mitjançant arbitratges a Andorra

El web de la plataforma denunciada.Facua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua-Consumidors en Acció ha denunciat la plataforma de trading Tradeando.net per negar als usuaris espanyols el dret de desistiment quan contracten un dels seus productes, així com per obligar-los a acudir a arbitratge a Andorra, en contra del que estableix la legislació, i per no informar de la direcció del domicili social.

L’entitat informa en el seu portal digital que ha pogut comprovar que al punt Comandes i Política de devolucions del web de Tradeando apareix que “no es podrà desistir del servei una vegada s’ha contractat, i un cop fet el pagament el consumidor dona el seu consentiment a reconèixer que hi haurà perdut el dret de desistiment”.

Facua recorda que la llei indica com a infracció “la negativa o obstrucció al dret de desistiment”. Tradeando.net es defineix com una “acadèmia d'inversions” que ofereix diferents cursos de trading i estratègies d'“inversió en borsa i criptomonedes”.

De la mateixa manera, l'apartat Jurisdicció de la pàgina web assenyala que “l'usuari se sotmet a arbitratge obligatori a Andorra per poder resoldre qualsevol disputa”, cosa que l’entitat considera il·legal.

L'associació també denuncia que la plataforma vulnera la normativa perquè no informa en la seva pàgina web de l'adreça del seu domicili social. Així, a l'apartat Avís Legal, només assenyala que es troba radicada a la parròquia d'Encamp, però sense donar-ne més detalls.

tracking