Els exmembres de Liberals concorreran a les eleccions generals

El conseller Ferran Costa afirma que “no ens quedarem de braços plegats” perquè l’objectiu és “fer prevaldre els idearis liberals”

exmembres de liberals ex-liberals costa pallarés, PACOs

Exmembres de liberals Costa, PallerésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els exmembres de Liberals d’Andorra concorreran a les properes eleccions generals. Així ho va afirmar ahir el president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, que va deixar clar que “no ens quedarem de braços plegats”. El que encara no està clar és en quina fórmula ho faran. “Hi ha tres possibilitats, com una candidatura, com a partit o amb una plataforma”, va indicar Costa. La més difícil, a hores d’ara, és la de crear un partit, ja que és una estructura més complexa i tancada. Això, però, no els impedeix presentar-se als comicis. En cas de fer-ho en una candidatura, es dona per fet que Judith Pallarés serà la cap de llista. Si s’opta per una plataforma, entenen que s’aglutinaran més faccions i idearis diversos, caldrà consensuar la llista. Sigui com sigui, l’objectiu és “fer prevaldre els idearis liberals”.

El nou projecte compta també amb el suport d’alguns dels membres que fins fa poc formaven part de l’executiva de joves de Liberals. L’exvicepresident de l’executiva Albert Areny i l’exsecretari Lluís Cantos també s’han donat de baixa del partit que ara lideren Jordi Gallardo i Josep Maria Cabanes. Així mateix, el sector liberal que s’autodenomina com a més progressista tampoc descarta pactes electorals amb altres formacions, entre les quals repetir amb DA, tot i que Costa va remarcar que “encara no estem aquí”.

El nou projecte, amb l’actual ministra d’Afers Socials al capdavant, encara s’està organitzant, però asseguren que “hi ha un equip de gent molt important que està treballant” i que durà unes idees clares a les properes eleccions. En tot cas, encara hi ha mesos al davant i, si l’actual situació dins de Govern -amb Pallarés per una banda i Gallardo i Filloy, per l’altra- no es fa insostenible, sembla que el cap de Govern, Xavier Espot, allargarà la legislatura.

Costa, Pallarés i Gallardo al Consell General la legislatura passada.

tracking