Terceravia vol incloure tres consellers generals a la comissió de ramaderia i agricultura

La formació proposa estipular una periodicitat de sis mesos per a les reunions ordinàries

Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller general del grup parlamentariTerceravia+ Unió Laurediana + Independents, Joan Carles Camp, va entrar a tràmit divendres cinc esmenes de millora al projecte de llei par al desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Una de les propostes demana la incorporació de tres consellers generals de diferents grups parlamentaris, inclosa l'oposició, a la composició de la comissió nacional de ramaderia i agricultura (CNRA), així com estipular una periodicitat de sis mesos per a les reunionsordinàries, segons informa el partit en nota de premsa.

Una altra de les esmenes proposades, té com a finalitat permetre a les cases més petites poder destinar els habitatges d'úsunifamiliara l'allotjament turístic del tipus borda rural o agroturisme, a la restauració en forma deconstruccionsrústiques, a l'ús de magatzem i a la construcció de bordes i cabanes de muntanya. Amb tot.Terceraviaha modificat l'articulat"perquè un privat que disposi de bordes d'alta muntanya les pugui explotar com a refugiguardat2.

A més, la formació tambésuggereixque les persones que fan una activitat econòmica per compte propi i siguin assalariades amb una jornada laboral de 40 hores per setmana, hagin de cotitzar per l'activitat de compte propi "de forma proporcional a les rendes obtingudes pel treball de compte propi i fins a un màxim de salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de les persones assalariades a laCASSde l'any natural immediatament anterior". "Es dona el cas que hi han assalariats que efectuen una activitat per compte propi per fer-se un sobre sou, pertant,es considera adient que cotitzin de forma proporcional, en cas contrari, es desincentiva a fer aquesta activitat per compte propi", argumenta Joan Carles Camp.

tracking