Afers Exteriors

Relacions més estretes entre Andorra i Mònaco

Negociaran un memoràndum d’entesa per crear línies de treball en temes com l’educació

Isabelle Berro-Amadeï i Maria UbachFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va anunciar que aviat es començarà a treballar en un memoràndum d’entesa amb Mònaco. Així ho va explicar a la roda de premsa conjunta que va oferir amb Isabelle Berro-Amadeï, ministra de Relacions Exteriors i Cooperació de Mònaco, en què es va detallar que d’aquesta manera es podrà treballar conjuntament en línies vinculades a la joventut, l’educació i la transformació digital entre altres temes per determinar.

Berro-Amadeï va afirmar que en la visita a Andorra s’ha pogut reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus per compartir punts de vista sobre l’estat de les negociacions que tant Andorra com Mònaco i San Marino estan portant a terme amb la Unió Europea per signar l’acord d’associació. Pel que fa al monitoratge de les negociacions per a l’acord d’associació, la ministra Ubach va declarar que “a la tardor farem una reunió entre els caps negociadors d’Andorra, Mònaco i San Marino per saber quina és la situació de tots tres estats en el procés d’integració al mercat únic europeu”. Sobre aquesta qüestió, la titular d’Exteriors monegasca va assegurar que “és essencial per als països petits treballar junts en el context mundial. Hem d’unir les nostres forces i fer entendre que som importants”.

Ubach va destacar la bona relació que des de fa anys mantenen ambdós principats i va valorar molt positivament la possibilitat que, des de l’any 2018, tenen els estudiants del grau d’infermeria de la Universitat d’Andorra de fer pràctiques a l’hospital Princess Grace.

tracking