Govern està a favor de regular la iniciativa legislativa popular

Aval amb reserves de la proposició de llei dels socialdemòcrates

Una sessió del Consell General.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va emetre ahir un criteri favorable a la proposició de llei reguladora de la iniciativa legislativa popular (ILP) presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata. Es tracta d’un aval amb reserves ja que l’executiu assenyala al text que “malgrat que el Govern comparteix gran part de l’esperit de la proposició, en termes generals caldria veure la idoneïtat d’aplicar un únic i feixuc procediment i optar per simplificar-lo o aproximar-se fins i tot al dret de petició”.

Dels diversos punts de la proposició, el Govern considera que en les causes d’incompatibilitat relatives a les condicions de capacitat de formar una comissió promotora o pertànyer-hi, s’hauria d’especificar també la menció expressa d’exclusió d’altres càrrecs electes, alts càrrecs i càrrecs de lliure designació de totes les administracions, institucions i dels respectius organismes públics, parapúblics o privats dependents o participats, ja tinguin caràcter fundacional o societaris.

L’executiu constata també que la proposició preveu en diversos punts de l’articulat assignar noves competències a la junta electoral, en matèria de control, supervisió i certificació del procés de les iniciatives legislatives populars. “Creiem que crear noves funcions afegides a aquest òrgan hauria de partir d’una reflexió d’adequació de la finalitat principal de la junta electoral, tractant-se d’un procés de participació i no d’un procés electoral”, s’indica. Recorden que les persones que habitualment formen la junta electoral són magistrats i experts en dret i reunir-se cada cop que hi hagués una ILP podria entorpir la funció de la cúria i dels vocals professionals del dret.

tracking