Meteorologia

Andorra participa en l'assemblea europea de predicció d'allaus

El servei meteorològic s'ha desplaçat fins a Davos, Suïssa, per a formar part de l'Assemblea general de serveis de predicció d'allaus europeus

Celebració de l'Assemblea general de serveis de predicció d'allaus europeus (EAWS)Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei meteorològic d'Andorra ha participat en l'Assemblea general de serveis de predicció d'allaus europeus (EAWS), celebrada a Davos, Suïssa, fins aquest divendres. En la trobada hi han assistit tots els estats europeus que tenen serralades on s'hidesencadenen allaus durant el període nival, a més de predictors canadencs.

Segons informa l'executiu en nota de premsa, l'objectiu de l'assembleaés "avançar en decisions que afectaran l'estructura de l'organitzacióa nivell administratiui legal de cara al futur". Per aquesta raó, l'organització estaria estudiant la possibilitat d'evolucionar cap a una associació de cooperaciótransfrontereraa nivell europeuper dotar-la de més capacitat pressupostària i d'una base legal consolidada.

En l'assemblea els participants han treballat en grups de treball per elaborar documents tècnics que marquen les metodologies de treball en temes de predicció d'allaus. Concretament, el servei andorrà ha col·laborat en els grups de l'escala de perill d'allaus i predicció local. El primer afecta la previsió de caràcter regional que realitzen per a les diferents zones del Principat i el segon l'homogeneïtat de vessanti/ocanals locals on es desencadenen allaus i que afecten infraestructures.

L'any que ve l'EAWSpreveuseguiravançant amb els protocols d'avís sobre el perill d'allaus i elaborar una guia derecomanacionsadreçada alsnivòlegsque elaboren els butlletins d'allaus.

tracking