educació

Treball per reconèixer les titulacions

Educació vol que Espanya i França homologuin els programes de formació professional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va anunciar ahir que des del ministeri s’està treballant per homologar els programes de formació professional en l’àmbit internacional. En aquest sentit, va destacar que properament els programes de cures auxiliars i infermeria es publicaran al BOPA, i a partir del setembre el ministeri podrà començar a gestionar-ne el reconeixement amb els governs de França i d’Espanya. També va recordar que la xifra d’inserció laboral d’alumnes que han finalitzat FP assoleix, en aquests moments, el 95%.

Vilarrubla ho va dir en la II Jornada d’emprenedoria, en què van participar representants de quart curs de segona ensenyança dels diversos centres educatius de l’Escola andorrana i que es va celebrar ahir a la tarda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, per presentar els projectes que han treballat al llarg del curs en el marc del projecte integrador. Es tracta d’una iniciativa que va néixer durant el curs 2018-2919 de la col·laboració entre el ministeri i la Fundació Esade i que la minsitra d’Educació, va qualificar “d’esdeveniment completament consolidat”.

“L’emprenedoria és una competència molt important a la societat”, va assegurar Vilarrubla. “No és només una visió empresarial. Significa ser creatiu i saber donar resposta a un problema o una necessitat no coberta”, va afegir, tot destacant que les jornades també havien comptat amb la presència de diversos agents exteriors provinent d’entitats com la Cambra de Comerç, la CEA i Autea. Per altra banda, el coordinador d’Esade, Marcel Planellas, també present a l’acte, va destacar que “és important que les noves generacions aprenguin a ser emprenedores”. També va afegir que és rellevant “que es creïn jornades com aquestes per donar a conèixer als actors allò que es fa a dins l’escola”.

tracking