OPERACIÓ CATALUNYA

Junts per Catalunya demana al govern espanyol per la imputació de Rajoy

La formació política considera que el delicte imputat es remunta al 2015 quan "presumptament va coaccionar al cap del govern d'Andorra en el marc d'una visita d'Estat"

La Batllia imputa coaccions al Govern a Rajoy i Montoro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació política Junts per Catalunya ha presentat una trentena de preguntes al Congrés dels Diputats espanyol dirigides al govern del país veí del sud sobre la imputació de l'expresident Mariano Rajoy i dels exministres Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz, per delictes contra la sobirania d'Andorra "amb l'única finalitat de desprestigiar els líders polítics de l'independentisme català". En aquest sentit, segons Junts, el delicte imputat a Mariano Rajoy es remunta a l'any 2015, quan "presumptament va coaccionar al cap del govern d'Andorra en el marc d'una visita d'Estat". Entre d'altres, el partit pregunta a l'executiu estatal si considera "acceptable" aquesta conducta i quines accions ha pres davant d'aquests fets.

El grup independentistatambé ha demanatper què el govern espanyol "segueix emparant" un dels agents implicats mitjançant la immunitat diplomàtica, i exigeix l'aixecament d'aquesta immunitat a l'inspector Celestino Barroso, "autor personal de les amenaces als responsables del banc BPA". Junts també reclama l'aixecament del secret de les actuacions policials presumptament dutes a terme a Andorra l'any 2014.
tracking