divisió consumada

Espot afirma que la crisi no afecta Govern

El cap de l’executiu assegura que es manté l’estabilitat i que les eleccions no s’avançaran

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Missatge de tranquil·litat. El cap de Govern, Xavier Espot, va comparèixer ahir a la roda de premsa posterior al consell de ministres de manera excepcional “perquè els fets esdevinguts els darrers dies ho són”. El líder de l’executiu va voler deixar clar que la crisi liberal no afecta ni afectarà l’acció del Govern. “Les discrepàncies entre els ministres no afectaran ni han afectat l’acció de Govern”, va manifestar, tot afegint que “en cas que passés, tot i que sé que no, es prendran les accions oportunes perquè el servei als ciutadans està per sobre dels interessos dels partits”.

Espot va garantir que “la legislatura continua amb estabilitat” malgrat la sortida de la ministra Pallarés i dels quatre consellers del grup parlamentari del partit de Jordi Gallardo. En aquest sentit, el demòcrata va indicar que la crisi interna dels liberals no és motiu per convocar eleccions perquè segueixen comptant amb el suport parlamentari liderat per Ferran Costa, malgrat haver deixat el partit. “Ni a mi ni als membres del Govern ens agrada aquesta situació però en cap cas provocarà un avançament electoral i per tant pensem en les eleccions pels volts del març del 2023 amb l’excepció d’un avançament tècnic del que ja hem parlat”, va indicar Espot. En aquesta línia, va indicar que “el suport parlamentari està garantit sobre la base d’un programa de Govern que tenim perfectament calendaritzat fins al final de la legislatura”.

El màxim representat del Govern va deixar clar que “el moment actual ens demana responsabilitat, rigor i altura de mires”, i que “aquestes màximes les he trobat en totes les persones que formen part del Govern independentment de la seva formació política”.

CONVIURE A GOVERN

Espot també va remarcar que l’executiu continua treballant amb professionalitat i que l’enemistat entre Pallarés i Gallardo no afectarà el dia a dia de Govern. “Hem pogut conviure sent formacions polítiques diferents tot i que compartim molts ideals i per tant tot i que la ministra Pallarés deixi el seu partit seguim compartint ideals i per tant continua estan en posició d’exercir com a ministra”, va afirmar. Segons va assegurar el cap de Govern, “tinc una excel·lent relació amb els meus ministres, tant amb Gallardo i Filloy, que encara estan al partit, com Pallarés, que el va deixar ahir. Tots sempre han estat lleials a la meva persona”.

tracking