TRANSPORT PÚBLIC

Catalunya estudia el tren entre Andorra i La Seu

L'import de la licitació de l'estudi d'aquesta nova xarxa es preveu de 171.000 euros amb un termini d'anàlisis de nou mesos

Jordi Gallardo amb el conseller Jordi Puigneró i l'alcalde de la Seu, Francesc ViaplanaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de Catalunya, a través de Ferrocarrils de la Generalitat, ha licitat els estudis per determinar la factibilitat de quatre xarxes tramviàries, que sumen aproximadament 279,5 quilòmetres de longitud de noves línies de transport públic al Pirineu, Terres de l'Ebre, el Bages i la Costa Brava. En aquest sentit, en el cas del ferrocarril del Pirineu, es vol analitzar el traçat de connexió transpirinenca entre Andorra-la Seu d'Urgell i Alp, amb l'objectiu d'establir una connexió ferroviària a l'interior de l'Alt Pirineu i, alhora, obtenir un nou servei ferroviari entre Barcelona, la Seu d'Urgell i Andorra, convertint l'estació d'Alp en l'eix ferroviari amb connexió amb Puigcerdà i Tolosa.

Així, es preveu que el tram català, a banda d'enllaçar la Seu d'Urgell amb Andorra, transcorreria per la vall del Segre fins a Alp, connectant la línia ja existent i permetent l'enllaç tant amb Ripoll, Vic i Barcelona com amb França. El traçat contemplarà dos trams: la Seu d'Urgell-Andorra; i la Seu d'Urgell-Alp.

L'import total de la licitació de l'estudi d'aquesta nova xarxa de tren es preveu de 171.000 euros amb un termini d'anàlisis de la redacció de nou mesos. Aquest estudi preveu analitzar la factibilitat d'aquesta línia i determinar les seves potencialitats per tal d'incloure-la, si escau, en els diferents planejaments territorials de Catalunya.

tracking