LÍMITS TERRITORIALS

Andorra i França signen un acord de manteniment i demarcació de la frontera

El text crea la Comissió Mixta de fitació dels límits territorials i crea els fitxers de coordenades geogràfiques

Signatura acord de demarcació de la frontera entre Andorra i FrançaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, han signat aquest dijous un acord sobre la demarcació i el manteniment de la frontera entre ambdós territoris, segons informa l'executiu en un comunicat. En aquest sentit, el text que s'emmarca dins l'acord de delimitació de la frontera -signat a París el 6 de març del 2012–, fixa amb precisió quin són els límits dels territoris andorrà i francès i crea la Comissió Mixta de fitació de la frontera, destinada a instal·lar fites sobre el terreny del traçat per materialitzar la frontera, així com crear els fitxers de coordenades geogràfiques d’acord amb el sistema europeu.

El conveni que ha estat signat avui entre ambdós Governs s'inspira en texts similars ja establerts entre França i altres països limítrofs comSuïssa, Itàlia, Alemanya i Bèlgica i introdueix algunes particularitats per adaptar-se al cas específic del Principat. Així, en concret, l'acord regula el seguiment i el manteniment de les fites i altres treballs de conservació de la frontera, amb els costos repartits al 50% entre els dos Estats; crea la figura dels delegats de demarcació de la frontera per tal d’assegurar una figura que es responsabilitzi en permanència del seguiment, control i manteniment de la línia de frontera; i en especial preveu la preeminència de la representació numèrica de la línia de la frontera validada el 2017, segons assenyala Govern.

Així mateix, el text estipula una franja inconstruïble dedos metres d’amplada a banda i banda de la frontera però respecta les construccions existents. Per altra banda, en queden excloses les infraestructures estatals i les obres públiques que un dels dos Governs autoritzi.

tracking