Primer testatge de vedells andorrans a l'Alt Urgell

L'acord transfronterer entre el ministeri d'Agricultura d'Andorra i la Federació Bruna dels Pirineus ja s'ha posat en pràctica

El director d'Agricultura d'Andorra amb l'equip del Centre de Testatge de la Februpi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d'Agricultura d'Andorra i la Federació Bruna dels Pirineus (Februpi), que agrupa als ramaders catalans que tenen vaques brunes, van signar un conveni decol·laboracióa finals del mes de maig, per millorar la raça i entre altres accions, que els vedells d'ambdues ramaderies estiguessin de manera conjunta al Centre de Testatge que laFebrupité a l'Escola Agrària del Pirineu a Bellestar al municipi de Montferrer i Castellbò, segons informen en un comunicat.

Així, l'acord transfronterer s'ha produït després de diverses reunions així com de visites al Centre i a les fires, tant dels responsables polítics i tècnics del Ministeri andorrà com dels ramaders catalans associats. En aquest sentit, fa uns dies el director del departament d'Agricultura del Govern d'Andorra, Josep Maria Casals i diferents tècnics del seu departament van acompanyar als primers vedells andorrans durant el seu primer testatge que durarà més de cinc mesos al Centre de Testatge de la comarca de l'Alt Urgell. Els vedells han estatseleccionatsentre tots els que hi ha a les més de cinquanta explotacions de vaques brunes a Andorra. Si aquest testatge funciona, altres vedells andorrans continuaran fent estades a Catalunya.

tracking