Govern espera reubicar els refugiats els dies vinents

Pallarés diu que s’està estudiant la fórmula de gestió de l’hotel que ha ofert un privat

Una de les famílies de refugiats que viu en un pis turístic.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’executiu espera solucionar el problema dels refugiats ubicats en apartaments turístics els dies vinents. “És veritat que ara al juliol tenim un problema amb les famílies que estan allotjades en apartaments turístics que es requereixen”, va assegurar ahir al matí la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés.

La ministra va assegurar que s’estan acabant de tancar els detalls de la cessió d’un hotel que un privat ha ofert a Govern.“Hem tingut una proposta per part d’un privat de cedir-nos un hotel, hem anat a veure les instal·lacions i estem estudiant un projecte de gestió pròpia a través de l’associació d’ucraïnesos i d’altres entitats”, va explicar Pallarés. Tanmateix, la ministra va destacar que “el que encara hem de veure és com es gestionarà i quines persones s’hi derivaran”. En aquest sentit, la titular d’Afers Socials va detallar que aquest hotel es troba a Canillo, però no va explicar quantes persones es derivaran a aquest hotel. Sí que va deixar clar que l’ordre d’entrada serà per “ordre d’urgència”, tot i que també es tindran en compte aspectes com els centres educatius dels infants.

D’altra banda, Pallarés va confirmar que l’executiu ja té constància de les sortides d’alguns refugiats. Malgrat això, aquesta notificació s’ha fet “de manera informal”, un fet que suposa que la quota marcada per l’executiu continua plena, i és per aquest motiu que la ministra ha demanat que les persones que retornin a Ucraïna ho notifiquin formalment perquè “això ens permetria donar cabuda a noves arribades”.

tracking