Aprovats tres reglaments per protegir la flora i la fauna i controlar les espècies invasores

Aquests permeten desplegar la Llei de tinença i de protecció d’animals i la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge

La ministra Sílvia Calvó al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat avui tres reglaments que tenen com a objectiu establir les condicions i el control per la importació, l'exportació i el transport de fauna salvatge i la flora protegida, així com la regulació de la importació de les espècies exòtiques invasores. Els textos legals permeten desplegar la Llei de tinença i de protecció d’animals i la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge.A més, les noves adaptacions permetran seguir les recomanacions del conveni, ratificat per Andorra, sobre el comerç internacional d'espècies de fauna i flora salvatges amenaçades (Conveni CITES), segons s'hainformat ala roda de premsa posterior al consell de ministres.

Jover ha detallat que el reglament que regula la importació de la fauna és una autorització de la normativa fins ara vigent. D'altrabanda,la regulació de la importació de la flora protegida així com la que regula les espècies exòtiques invasores són noves normes. Aquest últim té la finalitat "d'evitar el moviment de flora i fauna que puguin causar danys als hàbitats i ecosistemes del país".

En referència als reglaments per a la importació, exportació i transport de fauna salvatge i flora protegida, l'executiu es marca com a objectiu regular el transport, la importació i l'exportació d'animals vius o morts, i dels productes o parts derivats d'espècies de fauna salvatge. Així, en el cas d'animals, Govern permet la importació o exportació de les peces obtingudes per caça i pesca, sempre que no estiguin annexades als apèndixs del conveni CITES.

El tercer reglament aprovat aquesta tarda, centrat en les espècies exòtiques invasores, defineix dos annexos amb la llista de la flora i la fauna exòtiques invasores i en prohibeix la importació. S'exceptuen de la norma els moviments per raons d'investigació, salut o seguretat de les persones, prèvia autorització del ministeri. A més, el reglament estableix plans de control per limitar la presència d'invasors i alerta als propietaris que tinguin animals d'espècimens pertanyents a espècies exòtiques invasores que disposen d'un any per a registrar-los, identificar-los i esterilitzar-los.

tracking