CULTURA

El nou resident de Faber Andorra, Serge Bulat, participarà al Jambo

L'artista moldavo-nord-americà treballa el seu projecte 'Inkblot', una experiència sonora pensada com a prova psicològica

Serge BulatGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'artista moldavo-nord-americà, compositor i dissenyador de so multidisciplinari, Serge Bulat, és el cinquè resident a Faber Andorra d’enguany, segons informa l'executiu en un comunicat. Bulat ha contribuït a l'escena artística europeai nord-americana explorant diversos mitjans: des de música i imatge fins a videojocs, produccions de ràdio i teatre tractant temes diversos com la creativitat, la tecnologia, la realitat, la cultura i la identitat.

Durant la seva estava al país, l’artista té acordades diverses col·laboracions i trobades amb gent del país per fer retorn del seu pas per Andorra. En aquest sentit, segons informa Govern, una de les participacions destacades és la que farà el proper 17 de juny a les 22 hores al Festival Jambo Street Music. Aquest divendres portarà a terme una presentació i reproducció de dos dels seus treballs. I el 28 de juny té acordades reunions amb altres professionals del seu àmbit (música experimental i enregistrament de sons autòctons i de natura)i també d'altres sectors relacionats(antropologia, història de la música del país, instruments i cançons populars, etc).

Durant la primera setmana a la residència, Bulat ha dut a terme la presentació del seu projecte 'Inkblot' -amb el qual treballarà a Faber Andorra- amb una setantena d'estudiants de primer de batxillerat del Col·legi Sant Ermengol i s'ha reunit amb creadors del país per intercanviar experiències. 'Inkblot' és una experiència sonora pensada com a prova psicològica, però ampliada per sentits addicionals. En aquesta línia, una de les idees és la identitat.Per això, treballa fonamentalment amb sons autèntics i afegint ubicacions per a la recerca i evolució

del projecte. L'objectiu no és només lúdic, sinó alimentar la ment, la creativitat i la individualitat, amb la intenció de generar un format nou i ampliat per a les pràctiques artístiques, segons destaca l'executiu.

tracking