AVALUACIÓ DEL GREVIO

El Consell d'Europa exigeix més recursos per als infants que pateixen violència domèstica

Un informe recull que no té la infraestructura necessària per garantir que les visites amb ambdós progenitors siguin segures

Una visita anterior del grup d'experts del Consell d'EuropaSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d'experts d'acció contra la violència contra les dones del Consell d'Europa (Grevio) constata que molts països no tenen prou protecció per als nens i les víctimes de la violència domèstica en un nou informe que ha donat a conèixer avui. L'organisme, que supervisa l'aplicació del Conveni del Consell d'Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica (Conveni d'Istanbul), ha fet públic en l'informe anual centrat en la custòdia dels nens, les visites i la violència domèstica extret de les seves avaluacions fins ara que els països membres haurien de millorar la seguretat de la custòdia dels nens i la protecció de les víctimes.

Així, en aquest informe es conclou que tot i el progrés que s'ha fet, Andorra no té prou recursos ni la infraestructura per garantir visites supervisades segures. És a dir, que l'estat tendeix a donar prioritat a mantenir el contacte amb els dos progenitors independentment de la violència presenciada, però s'observen deficiències en l'aplicació de l'article 31 pel que fa a instal·lacions i personal per permetre que aquestes visites estiguin supervisades.

Així mateix, també es fa una recomanació per minimitzar les proves de violència domèstica en els processos civils fent referència a l'Alienació Parental, el que es produeix quan un progenitor utilitza diferents estratègies per destruir la relació del menor amb l'altre progenitor. En aquest sentit, l'informe indica que la minimització de la violència domèstica en els processos judicials familiars està estretament relacionada amb aquest concepte per soscavar les opinions dels nens víctimes de violència domèstica que temen el contacte amb autors de maltractaments domèstics. L'informe cita estudis que mostren que les afirmacions de l'anomenada alienació parental s'estan usant per negar denúncies d'abús domèstic i sexual.

Per altra banda, elGreviovalora positivament que a Andorra presenciar aquesta violència equival a viure-la directament i la legislació exigeix el mateix nivell de protecció i suport per part dels organismes estatutaris. A més, la legislació andorrana defineix com a "víctimes" les dones que han estat objecte de violència masclista i els seus fills menors d'edat, i se'ls pot donar suport social, psicològic i mèdic.

tracking