reivindiquen millores salarials

Els sindicats convoquen el personal espanyol exterior a mobilitzar-se

El col·legi espanyol María Moliner.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El personal laboral exterior del col·legi espanyol María Moliner de la Margineda i del consolat espanyol a Andorra està convocat dilluns vinent a les dotze del migdia a concentrar-se a la porta del centre educatiu i del consolat per reclamar millores salarials a l’Administració General de l’Estat Espanyol (AGE), segons van comunicar ahir les seccions sindicals a Andorra del CSIF i UGT.

Aquesta mobilització es convoca, tal com van detallar en un comunicat remès als mitjans de comunicació, en el marc dels denominats “dilluns negres”, un moviment impulsat “per les organitzacions sindicals més representatives a l’exterior”. Segons van detallar les seccions sindicals a Andorra del CSIF i UGT, les concentracions es realitzen tots els dilluns davant les ambaixades i centres educatius de l’exterior. Van començar el 30 de maig i està previst que es perllonguin fins al 25 de juliol. A Andorra, les mobilitzacions s’iniciaran dilluns vinent.

L’objectiu de la mobilització és reclamar “una actualització retributiva que corregeixi la pèrdua de poder adquisitiu, després de tretze anys de congelació salarial”, assenyalen els sindicats. En aquest mateix sentit, també demanen avançar en el desenvolupament de l’acord de condicions de treball del personal laboral a l’exterior “per establir una estructura salarial objectiva i implementar una escala de classificació salarial que permeti establir funcions clares, i definir retribucions justes i homogènies per a totes les categories i centres de l’administració general de l’Estat espanyol a l’exterior”.

A banda dels treballadors, la mobilització també està oberta a la participació dels col·lectius socials que es vulguin unir a les reivindicacions.

tracking