Concurs

Divuit premiats als Premis Literaris de Sant Jordi

Gairebé 700 obres s'han presentat en els XL Premis Literaris Sant Jordi 2022 de l'ambaixada espanyola i el col·legi María Moliner

Acte de lliurament de la XL edició dels Premis Sant Jordi 2022SFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d'Educació de l'ambaixada d'Espanya a Andorra i el col·legi espanyolMaríaMoliner van fer entrega ahir a la tarda dels Premis Sant Jordi, on hi han participat 695 obres, segons apunten en nota de premsa. Enguany, a diferència d'altres anys, s'ha fet una preselecció a cada centre educatiu, fet que ha fet augmentar la participació en un 213%.

El jurat va atorgar divuit premis literaris i un d'il·lustració, entregat a l'alumna de 4t d'ESO delMaríaMoliner,LucíaGuzmán. Els col·legis que van obtenir un major nombre de premis van ser elMaríaMoliner, amb set distincions, i el Sant Ermengol, que en van rebre cinc. En lacategoriapoesia -15, van ser premiats AnnaGarcíai IgnasiMañaricua, amb un segon premi i unaccèssit, mentre que en la categoria +15 la guanyadora va ser SophiaAntonella, ÀlexOrana va ser segon i Esther Llobet va rebre l'accèssit. En narrativa -15, Laia Martínez va guanyar el primer premi, IzanGarcíael segon, i LaiaIranzova rebre unaccèssit, mentre que el +15 la guanyadora va ser LucíaGuzmán, en segonllocMaríaMartínez, i l'accèssit el va rebre AlexPérez. En la categoria de teatre +15, el primer premi el va guanyar Èric Prat, i el segon MónicaAcevedo. Finalment, en assaig,Al·legraEsteve va ser la guanyadora i Judit Marqués va quedar segona. Els premis especials se'ls van endur AnaRaquel Vieira en llengua portuguesa,SofíaPemartínen llengua anglesa i Laia Martínez en llengua francesa.

tracking