Cabanes proposarà als afins a Pallarés entrar a l'executiva

El candidat liberal afirma que s’està valorant demanar a la ministra que tingui un càrrec

Judith Pallarés i Jordi Gallardo ahir al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El candidat liberal a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, proposarà al sector del partit afí a Judith Pallarés entrar a la nova executiva del partit, que mantindrà Jordi Gallardo com a president. Així ho va indicar ahir Cabanes en declaracions al Diari amb la voluntat que “les dues tendències del partit tinguin representació a l’executiva”. En aquest sentit, el candidat liberal va indicar que “s’ha de valorar però una possibilitat és que se li proposi a la Judith [Pallarés] per la seva experiència dins del partit i com a ministra”. De moment, però, el guanyador de les primàries encara no ha parlat amb el sector que no li va donar suport. “El primer era rebre la resposta de Gallardo de seguir de president i ara cal formar l’executiva”, va indicar.

Cabanes va afirmar que “per part meva no hi haurà cap divisió” dins de les files liberals. “S’ha de pensar qui podria ser i proposar-li i si no accepten, no passa res, la vida continua”, va remarcar, tot afegint que “s’intentarà negociar una executiva equilibrada però no podem bloquejar un partit per les persones”. “El partit ha de continuar, les persones caduquem però el projecte, no”, va considerar.

Pel que fa a les sospites d’una part del partit, el més proper a Pallarés, sobre un possible “joc brut” a les primàries, Cabanes va remarcar que els vots es van recomptar vàries vegades “i el resultat és el que és”. Les acusacions d’una part dels liberals anaven dirigides sobretot a l’ús del vot delegat, que ha generat molt malestar entre els militants, especialment després d’un resultat que va donar la victòria a Cabanes per només un vot. “Tenen dues feines si estan enfadats, jo no ho estic amb ningú”, va indicar Cabanes.

“Es va fer una jornada electoral, ells tenien els seus representants. Hi va haver varis recomptes i va donar el que va donar. Tenien 24 hores per fer recurs i no vull opinar del que diu la premsa”, va afirmar el candidat liberal. El que sí que va deixar clar és que tot plegat només perjudica el partit.

Pel que fa a possibles baixes després del convuls procés de primàries, Cabanes va apuntar que “cadascú pot fer el que vulgui i pensar el que vulgui però crec que no seria bo que hi hagués baixes ni tampoc comentaris negatius a la premsa”. En aquest aspecte, va recalcar que “jo entro en aquesta campanya de zero, totalment neutre, ni he estat enfrontat al Jordi [Gallardo] ni a la Judith [Pallarés] ni amb l’executiva ni amb ningú. Entro verge”. “A la meva edat, no m’interessen les guerres ni els enfrontaments. I hi ha dues coses que prioritzo: una és el futur del partit i l’altra, l’estabilitat del país. Per mi tot això passa per davant de les persones”, va concloure el candidat liberal.

tracking