Finances

MoraBanc tancarà set oficines per l'absorció de BSABanc

L'entitat farà un petit reajustament de la plantilla que ara integren 400 persones

MoraBanc i MoraWealth ofereixen un webinari financer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les setze oficines que té ara MoraBanc després de l'absorció de l'antic BancSabadell d'Andorra, vuit de cada banc, es reduiran a nou, segons ha anunciat avui el conseller i director general de MoraBanc, Lluís Alsina, a Barcelona en la presentació de la primera agència de valors del banc a la capital catalana. L'entitat tancarà set oficines i farà un "petit" reajustament de plantilla dins del pla que s'està aplicant fins que culmini l'operació d'integració de BSABanc a la tardor.

L'entitat compta ara amb 400 empleats, 116 dels quals provenen de BSABanc, i el president de MoraBanc, Juan María Nin, ha indicat que en l'últim any la plantilla s'ha reduït en un 10% aproximadament i s'ha passat des de les 445 a les 400 persones amb jubilacions o baixes voluntàries. I ha afegit que és probable que en els propers dos exercicis hi hagi un reajustament similar.

Nin i Alsina han coincidit que l'absorció de BSABanc comporta redimensionar el grup per evitar les "redundàncies" d'oficines i personal i buscar la major eficiència i rentabilitat que exigeix el sector financer. Lluís Alsina ha afirmat que el reajustament de la plantilla "serà petit" i es farà de forma no traumàtica amb "baixes vegetatives".

Agència de valors

MoraBanc ha presentat la seva primera agència de valors a Barcelona i la tercera filial del grup fora d'Andorra, MoraWealth, amb l'objectiu d'estendre l'estratègia de creixement de l'entitat en l'àmbit internacional.

En nota de premsa, MoraBanc concreta que MoraWealth va iniciar la seva activitat el 2020, però la presentació oficial s'ha retardat fins ara per la pandèmia. Tanmateix, l'entitat trasllada a la capital catalana l'acord que té amb Goldman Sachs Asset Managment (GSAM) des de 2018, i que permet un servei d'assessorament amb el banc d'inversió "més important del món que ja funciona amb èxit a Andorra".

L'entitatbancàriaespera tancar l'any amb un creixement d'un 65% en actius sota gestió, fins als 500 milions d'euros, i defineix el compromís amb Barcelona com a "sòlid". De fet, en els últims mesos informen que han reforçat el seu equip amb cinc nous perfils "amb àmplia experiència en el sector bancari en el territori, la gestió patrimonial i la banca privada".

En aquest sentit,MoraBancmanifesta la seva intenció de continuar creixent en altres territoris dins del mercat espanyol, com Madrid, València i Girona, "convertint-se així en una referència amb identitat pròpia en el sector financer". L'entitat informa que va tancar el 2021 com el seu cinquè any de resultats creixents, obtenint l'any passat un benefici de 34,5 milions d'euros.

tracking