12 mesos de presó condicional qualificada

Corts condemna un home per maltractar la parella de manera sistemàtica durant tres anys

La seu de la Justícia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir a 12 mesos de presó condicional qualificada un home que va maltractar i vexar de manera sistemàtica durant tres anys la seva parella. En concret, se’l considera culpable d’un delicte major d’amenaces condicionals d’un mal constitutiu de delictes amb la circumstància agreujant de ser la víctima la parella sentimental de l’acusat i d’un delicte menor de maltractament en l’àmbit domèstic. A més, no podrà entrar en contacte amb la víctima durant quatre anys i queda expulsat del Principat per un període de cinc anys. Així mateix, haurà d’indemnitzar la víctima amb la suma de 6.783 euros.

Durant la vista oral, la víctima va relatar algunes escenes de “violència moral i física” que va viure al llarg de tres anys. Per exemple, va relatar que l’home li prohibia parlar per no “avergo­nyir-lo” i li orinava a sobre amb actitud burlesca.

El mateix dia l’home va ser jutjat per un delicte d’estafa del qual, finalment, va ser absolt. Un empresari del país li va pagar uns 70.000 euros perquè construís un giny que mai va arribar a fer.

tracking