Els acompanyants del transport escolar portaran els infants a l'aula

El servei d'acompanyament obligatori a dins de l'autobús s'amplia als alumnes de primera ensenyança

Infants al transport escolar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres ha aprovat avui una modificació del reglament del transport escolar, amb data del 2007 i que "calia actualitzar", segons ha apuntat el ministrePortaveuen roda de premsa. La modificació preveu la creació de noves modalitats de transport escolar, així com l'ampliació del servei d'acompanyament i la creació de la figura de l'acompanyant a peu per a "garantir el desenvolupament de les persones". Jover ha explicat que es tracta d'una modalitat que s'encarregarà de guiar els alumnes que baixen de l'autobús fins a les classes. D'altra banda, l'obligatorietat a comptar amb servei d'acompanyament obligatori dins del bus s'amplia als infants de primera ensenyança, ja que fins ara només ho era per a maternal.

L'executiu també ha aprovat noves modalitats de transport que incloules demandes puntuals d'una setmana, iprorrogablefins a tres mesos, per aquells alumnes que no l'utilitzin periòdicament, així com la possibilitat que un mateix alumne tingui una parada complementària en el mateix recorregut de manera periòdica.

En criteris econòmics, la proposta inclou la flexibilització del pagament de quotes pendents del servei "en situacions justificades i en un període de tres mesos", i s'amplia la possibilitat de demanar el retorn de l'importfins al'1 de novembre. A més, en cas de pèrdua o necessitat el duplicat de la targeta durant el curs escolar serà gratuït.

Govern informa que la modificació del reglament estableix la desaparició de la modalitat del transport per als alumnes de segona ensenyança i d'estudis postobligatori del Bus Lliure, que s'inclourà en el nou abonament del bus jove del departament de Joventut.

Nous paràmetres d'ajuts a ramaders

L'executiu també ha aprovat nous paràmetres per calcular els imports dels ajuts al sector ramader, que permetrà "donar resposta a la demanda del sector, a l'efecte de reforçar l'alimentació de les mares de cria sense que el ramader es vegi penalitzat". Així, s'establirà un contingent lliure de deduccions de 100 kg/cap de bestiar i any d'herba o alfals per a les vaques i les egües pesants, i de 25 kg/cap de bestiar i any en cas de les ovelles i les cabres, a més d'un contingent lliure de deduccions de 100 kg d'aliment concentrat (pinso) per a les vaques i les egües pesants i de 25 kg/cap de bestiar i any per a les ovelles i les cabres. Les noves mesures s'aplicaran immediatament i es tindran en compte en el càlcul dels imports dels ajuts que es concedeixin al llarg de l'exercici.

A més, s'ha modificat la part referida a les deduccions aplicables a la importació de productes farratgers i s'ha establert un 100% de tolerància a la importació de la palla, tant si es tracta de palla per a jaç com de civada destinada a alimentar el bestiar.

La nova revisió inclou també la revisió dels paràmetres per calcular els imports dels ajuts i per actualitzar el coeficient d'orientació de les egües pesants, que passa del 0,80 a l'1,0. Lessobranyes, equins d'entre 13 i 36 mesos, s'inclouen també en els paràmetres del càlcul de la superfície de dall de prats amb dret a ajut per a aquest tipus de bestiar equí de 1.250m2, equiparant-les amb lesanolles(bovins d'entre 13 i 24 mesos). Finalment, Govern incrementa l'import de l'ajut al foment de la producció de carn de qualitat controlada de cavall, en concret s'augmenta l'ajut destinat a l'engreix dels pollins de 220 euros per cap a 280 euros.

tracking