CONCURS DE CURTMETRATGES

Paula Navarro, Noemí Gil i Maria Bonafé guanyen el RECcrea amb 'És amor?'

Dels 18 originals per una vuitantena d’alumnes de 3r i 4t de segona ensenyança, el jurat en va seleccionar deu com a finalistes

Lliurament de premis de la 8a edició del Concurs de curtmetratges RECcreaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les alumnes del Col·legi Sagrada Família Paula Navarro, Noemí Gil i Maria Bonafé han rebutel primer premi del vuitè Concurs de curtmetratges RECcrea pel treball És amor?, un curtmetratge ambientat als anys cinquanta del segle XX que tria com a tema l’empoderament de les dones. El primer premi consisteix en un xec regal de 700 euros per gastar a Pyrénées, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, en l'acte de lliurament de premis que ha tingut lloc aquesta tarda a l’espai Fòrum de la FNAC, la ministrade Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha estat l'encarregada d'entregar el guardó.

En segon lloc (500 euros) han quedat Ian Cuberes, Inès Foubert, Jordi Roca i Nora Da Costa, del Liceu Comte de Foix, per Die hexe, del qual el jurat ha remarcat l’elaboració minuciosa d’una proposta en stop-motion que s’inspira en fets reals per reviure una injustícia comesa al segle XVII. El director general de Pyrénées, Sergio Romero, ha lliurat aquest guardó.

El director d’RTVA, Xavi Mujal, ha entregat el tercer premi (300 euros), que ha estat per a Carla Altimir, Carla Amorós i Iria Fernandez, també del Liceu, per Una realitat adolescent. El jurat n’ha destacat el desenvolupament tècnic en el tractament dels trastorns mentals que afecten la gent jove. En aquest sentit, l'executiu destaca que dels 18 originals presentats en aquesta edició del RECcrea, en quèhan participat una vuitantena d’alumnes de 3r i 4t de segona ensenyança, el jurat en va seleccionar deu com a finalistes.

Al final de l’acte s’han projectat els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival audiovisual Ull Nu 2023. La vuitena edició ha estat organitzada pel Servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu amb el suport d’RTVA i dels centres educatius i el patrocini de Pyrénées.

tracking