SALUT

Exposició per mostrar l'experiència de la donació i el trasplantament d'òrgans

La mostra, organitzada per ATIDA i el COIA, s'ha inaugurat avui al Museu Thyssen i compta amb onze fotografies

L'exposició recorrerà les set parròquiesATIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra, ATIDA, i el Col·legi Oficial d’Infermeria d’Andorra, COIA, han inaugurat l'exposició "Històries per viure" coincidint ambla celebració del Dia Mundial dels Pacients Trasplantats, segons informa l'entitat en un comunicat. La mostra fotogràfica mostral'experiència de la donació i el trasplantament d'òrgans des d'un punt de vista íntim i personal.

L’acte, que ha tingut lloc aquest dimarts al Museu Carmen Thyssen, ha comptat amb una cinquantena d’assistents entre els quals els protagonistes de la mostra, membres i amics de l’associació i autoritats del Govern que col·labora en el projecte. Durant la inauguració, la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva i la secretària d’Estat de Salut, Helena

Mas, han coincidit en elogiar l’ús de l’art de la fotografia com a mitjà d’expressió d’un missatge social, segons destaca ATIDA.

En aquest sentit, les 11 fotografies que conformen la mostra, patrocinada pel COIA i obra de la fotògrafa i infermera del SAAS, Chiqui Novis, vol convidar a reflexionar al voltant del gest generós de la donació i l'oportunitat de vida.Per fer-ho, el projecte ha comptat amb la col·laboració altruista de la mateixa artista, la qual ja ha utilitzat anteriorment la fotografia com a mitjà d’expressió de temes relacionats amb la salut,així com de persones d’Andorra que han rebut un trasplantament.

L'exposició, que es pot visitar de forma gratuïta es podrà veure fins al 3 de juliol, data en què es traslladarà a l'oficina de Turisme del comú de La Massana. fins al 19 de maig, quan la mostra recorrerà per les diferents parròquies. L'associació recalca que aquest és un projecte més dels qual simpulsen per donar suport a les persones trasplantades i per conscienciar a la poblacióndorrana sobre la necessitat d'emprendre el camí

cap a un sistema sanitari que permeti les donacions d’òrgans i teixits.

tracking