sentències de la sala administrativa del superior

A Andorra i Espanya hi ha reciprocitat amb els enginyers

Desestimats dos recursos contra l’autorització a dos professionals

Façana de la seu de la Justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues sentències de la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) avalen l’existència de reciprocitat entre Andorra i Espanya quant a l’establiment en ambdós països dels professionals de l’enginyeria. El Col·legi Oficial d’Enginyers va interposar una primera demanda jurisdiccional contra la resolució del Govern per la qual es desestimava el recurs interposat contra l’autorització d’exercici per compte propi al Principat de la professió titulada d’enginyer industrial que es va resoldre a favor d’un professional titulat a Espanya. I també va interposar una segona contra una resolució similar per un titulat en enginyeria de camins, canals i ports.

El col·legi qüestionava en els dos casos la manca de reciprocitat efectiva amb Espanya i intentava evidenciar les dificultats legals i administratives que s’imposen als andorrans per exercir la professió a Espanya. “A la pràctica, els andorrans que no han obtingut el seu títol a Espa­nya, abans d’exercir la seva professió en aquell país, han de realitzar una formació complementària, fet que porta a concloure que no existeix una reciprocitat efectiva entre Espanya i Andorra”, al·legaven, per afegir que “el Govern, sense cap procés d’homologació previ, com s’exigeix a Espanya, examina el títol del sol·licitant i, si reuneix els criteris que els consideren, autoritza l’exercici de la professió sense més”.

El TS recorda a la sentència que per concedir una autorització de residència i treball a un professional que vol exercir a Andorra, el Govern li exigeix que sol·liciti i obtingui el reconeixement acadèmic de qualificacions estrangeres d’ensenyament superior i autorització d’exercici de professió titulada.

tracking