Pèrdues al sector del parapent per l'activitat de l'aeroport

Un parapentista.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Clamor unitari d’empreses, clubs de vol, Federació Aèria Catalana i ajuntament d’Orga­nyà per les pèrdues de milers d’euros que està provocant des de fa mesos l’anul·lació de vols de parapent derivats de l’activitat de l’aeroport d’Andorra-la Seu. Demanen fer compatible l’ús de les instal·lacions de parapent de la Muntanya Màgica d’aquest municipi de l’Alt Urgell amb l’aeroport.

L’equipament està situat a 13,5 quilòmetres en línia recta de l’aeroport i és dins de la trajectòria d’aproximació de la base aèria. Cada cop que un avió comercial opera l’activitat de parapent queda limitada. Un tòtem a la zona d’enlairament informa els usuaris de la prohibició de practicar “salts ni vols” quan el senyal lluminós està encès. Això passa des del desembre passat de manera fixa les tardes de tots els divendres i diumenges.

David Guardiola, director del Parapent Organyà, s’està plantejant “d’una manera molt seriosa” tancar l’empresa. Ahir va assegurar que pateix pèrdues “de 8.000 euros al mes” des que l’aeroport rep els vols regulars que enllacen Madrid amb la Seu. L’alcalde, Celestí Vilà, va explicar que altres aeroports d’Europa ja es coordinen perquè les dues activitats “es puguin fer de manera simultània”.

tracking