CAMPANYA DE CONTROL

La policia controlarà les revisions de la ITV, l'ús del cinturó i el mòbil

La campanya de control s’iniciarà a les 7 hores del dia 6 de juny i finalitzarà a les 19 hores del dia 19 de juny

Dos agents del cos de policia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia informa de l'inici d'una campanya temàtica sobrela ITV, cinturó i telèfon mòbil. Així, la campanya s'iniciarà a les 7 hores del dia 6 de juny i finalitzarà a les 19 hores del dia 19 de juny. El cos de seguretat fa especial incidència en les revisions obligatòries dela ITV, perquè segons apunten, es tracta d'una infracció que es constata de forma habitual, i per això es vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòriala ITV.

D'altra part, els agents han constatat que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionadal'obligacióde cordar-se el cinturó de seguretat, un element de seguretat passiva que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d'accident, per això es considera que s'ha d'incidir en aquest tipus d'infracció.Finalment,també indiquen que la utilització del telèfon mòbil durant la conducció continua sent una de les distraccions més freqüents al volant per part dels conductors i,per tant,també es vol incidir en aquest tipus d'infracció.

Per tot això, el Departament de Policia dins del pla d'actuació per tal de disminuir l'accidentalitat creu necessari iniciar una campanya que incidirà en aquests punts esmentats. Així, el cos de seguretat informa que els articles que es tindran en compte són:

-Art. 4.8, conduir utilitzant qualsevolmenade casc d'àudio o d'auricular connectat a aparells receptors o reproductors de so o altres dispositius que puguin pertorbar la capacitat de percepció acústica durant la conducció, o de forma no autoritzada.

-Art. 4.9, conduirutilitzantmanualment dispositius de telefonia mòbil, de navegadors o de qualsevol dispositiu incompatible amb l'atenció obligatòria permanent a la conducció.

-Art. 69.1, no fer ús, el conductor o els passatgers d'un vehicle, del cinturó de seguretat.

-Art. 69.4, no fer ús dels sistemes de retenció infantil quan sigui obligatori o noutilitzarun sistema de retenció infantil homologat o no adaptat al pes i a l'alçada de l'infant.

-Art. 99.1, no presentar-se a la ITV en el termini establert reglamentàriament.

-Art. 99.2, circular sense el distintiu de la ITV en vigència, per no haver-se presentat a les proves reglamentàries o per no haver-les superat.

-Art. 99.2, circular amb un vehicle sense haver superat la ITV i creï un perill greu per als conductors i els ocupantsdels vehiclesi la resta d'usuaris.

-Art. 99.2, circular amb un vehicleal qualno s'ha permès la circulació per no superar la ITV, sense respectar l'excepció de circulació prevista reglamentàriament.

-Art. 99.5, circular sense el distintiu de la ITV, malgrat tenir-lo, o dur-lo situat en un lloc altre que el reglamentàriament previst.

tracking