acollida

Govern preveu que una part dels refugiats torni a Ucraïna d'immediat

El nombre de persones acollides és de 284 i 280 ja tenen la residència regularitzada

Una dona amb un passaport d'Ucraïna i d'altres documents.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir una modificació del decret d’acollida de persones refugiades que pretén millorar l’intercanvi d’informació entre l’administració central, la CASS i el SAAS. Es tracta de possibilitar que la informació que recull el Govern quan registra aquestes persones sigui accessible també als altres organismes per millorar la cobertura que se’ls dona. Actualment, segons va exposar el ministre portaveu, Eric Jover, la xifra de persones ucraïneses acollides ascendeix a 284 i excepte quatre –que estan pendents del tràmit de revisió mèdica– la resta ha completat la regularització de la residència. El futur imminent que es preveu, però, és que hi hagi un descens del nombre de refugiats establerts a Andorra perquè part d’aquestes persones tornin al seu país d’origen. I el que va demanar el ministre és que informin l’administració de la seva marxa perquè les xifres a l’abast del Govern siguin el més realistes possible a l’hora de plantejar l’atenció als acollits.

Jover va assenyalar que davant els canvis que està vivint el conflicte d’Ucraïna, més localitzat en algunes regions amb la qual cosa d’altres zones més allunyades estan recuperant certa normalitat, “hi ha persones que estan decidint el retorn al seu país”.

Una realitat que també podria contribuir a pal·liar la problemàtica de l’allotjament que es dona perquè hi ha persones desplaçades que encara continuen vivint en allotjaments turístics i els empresaris necessiten aquests immobles per a la imminent temporada d’estiu. En tot cas, el ministre portaveu va assenyalar que Afers Socials segueix treballant per trobar un habitatge a qui ho necessiti.

Més

-Conveni residus

El Govern prorroga el conveni que permet que el forn tracti residus procedents de la Cerdanya. Seran de nou 10.000 tones anuals.

-Formació professional

Els estudiants de les branques que s’extingeixen aquest curs tindran una convocatòria extraordinària per obtenir el títol si no ho fan a l’ordinària i l’opció d’obtenir-lo per lliure.

-Contrucció

Jover va assenyalar la problemàtica legal derivada de la demanda del sector de revisar contractes d’obres per l’alça del preu del material. Però va indicar que s’hi està treballant.

-Ajuts a l’estudi

El 8 de juny s’obre el termini per formalitzar les sol·licituds de beques a l’estudi.

tracking