La presentació del dipòsit de comptes segueix generant dubtes a la Cambra

Afirma que “la voluntat era bona però la fórmula, no”, i espera resposta del Govern

El president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La modificació de la presentació del dipòsit de comptes segueix generant dubtes entre els professionals del sector. La directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, assegura en declaracions al Diari que “la voluntat era bona, però la fórmula proposada, no”. En aquest sentit, Escaler apunta que la intenció de l’executiu era que les empreses no haguessin de presentar tants formularis i unificar tots els tràmits en un de sol, però assegura que “la normativa no és clara ni està preparada i en molts casos s’exigeix informació nova i en un format molt diferent a la manera com es porta la comptabilitat de les empreses”. A més, la directora de la Cambra apunta que “la modificació obliga per força les empreses a contractar una consultoria o una gestoria”. Els autònoms que fins ara no estaven obligats a presentar els comptes (aquells que facturaven menys de 150.000 euros anuals) ara sí que ho hauran de fer però, a més, el nou formulari de l’executiu elimina la versió simplificada que hi havia fins ara i passa a demanar informació sobre les dades de l’empresa, un balanç, el compte de pèrdues i guanys, detalls dels canvis dels immobilitzats, els comptes deutors i el detall de les despeses de personal, a més d’una memòria on es detallen tots aquests punts,

En aquest sentit, fonts del sector comptable apunten que “el més laboriós és la realització de la memòria. Si bé el primer any només s’hauran de presentar alguns punts molt senzills, en el futur les empreses hauran d’agafar un gestor a menys que tinguin uns coneixements força avançats de comptabilitat”. A més, asseguren que aquesta modificació està generant retards a l’hora de poder “presentar les declaracions de l’impost de societats i dels dipòsit de comptes que encara no es poden aportar”.

Les mateixes fonts asseguren que “el principal problema rau en el fet que d’ara endavant tot es demana en format telemàtic, fet que provoca una disfunció perquè moltes empreses no tenen ordinadors o no porten la comptabilitat en format digital”. En relació amb aquesta problemàtica, els comptables demanen “que s’habiliti els gestors a poder realitzar la presentació dels comptes com a representants de les empreses, una opció que el Govern ens diu que no es pot permetre perquè afirma que és il·legal però que a tots els països del voltant es permet”.

tracking