CULTURA

Els polonesos Marimbazzi Duo guanyen el concurs de la Cambra Romànica

La quarta edició del Concurs Internacional Cambra Romànica ha comptat amb la participació de 19 grups

El concurs ha tingut lloc a l'auditori del Palau de Gel de CanilloXAVIER PUJOL / COMÚ DE CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup polonès Marimbazzi Duo s'ha endut el primer premi de la categoria avançada per unanimitat al IVConcurs Internacional Cambra Romànica que ha tingut lloc aquest cap de setmana 28 i 29 de maig a l’auditori del Palau de Gel de Canillo i ha estat organitzat per l'Associació Amics del Cambra Romànica, segons informa la mateixa entitat en un comunicat. En total 19 grups han participat en aquesta edició.El jurat que ha estat format per Gerard Claret, Laia Masramon i Patrícia de No, ha repartitex-aequo el 2n i 3r premipel nivell demostrat pels finalistes. Així, el segonpremi ha anat a mans del KamBrass Quintet, de Luzerna, i del Bòreas Ensemble, vinguts del Liceu de Barcelona. El tercer premi ha sigut també ex-aequo pel Trio Desconcierto (un trio de guitarres, amb un dels músics andorrà) i pel duo Liudmila & Kei, vingudes de Graz, Àustria.

L'agrupació informa que lacategoria base l’ha guanyat el Quintet Oriol Martorell, un grup de joves músics estudiants al conservatori barcelonès del mateix nom, i una de les seves components d’origen Alt-Urgellenc. El segon premi ha recaigut en el quartet de corda Freyja Quartet, del conservatori de Badalona.

L'organització destaca lesnombroses inscripcions de la categoria avançada, fet que ha implicat una gran pujada del nivell musical ofert pels grups. Per això, el jurat ha tingut molt complicada la tria els guanyadors com demostra l’atorgament de 2 ex-aequos.La fase final ha estat seguida en directe pel canal de Youtube de l’associació per unes 700 persones així com les fases anteriors.

tracking