Circulació

La primera revisió d'ITV s'avança al quart any

Els vehicles que tinguin una antiguitat d'entre 4 a 10 anys l'hauran de passar cada dos anys

La ITV recupera la normalitat després de més de dos mesos de tancamentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els turismes i autocaravanes hauran de passar la primera ITV alquart any de la seva matriculació, segons el reglament relatiu a les condicions tècniques dels vehicles, aprovat pel consell de ministres i difós en nota de premsa aquest matí. Així, els vehicles dins la categoria M1, corresponent a la de turismes i autocaravanes, hauran de passar la ITV cada2anys si tenenuna antiguitatde 4 a 10 anys. Els de més de10anys l'hauran de passar de forma anual.

Les furgonetes i camionetes quedaran exempts de passar-la fins als2anys, a partir d'aleshores l'hauran de passar de forma biennal finsel6è any, anual fins al 10è i semestral a partir dels més de10anys. D'altra banda, els camions hauran de passar-la un cop a l'any fins als10anys i semestral amb més de 10. El reglament entra en vigor el 2 de juny, segons informa el Govern.

El consell de ministres també ha avalat que els vehicles de motor, remolcs i semiremolcs que es vulguin matricular a Andorra hagin de disposar d'una homologació expedida d'acord amb la legislació tècnica europea aplicable en funció de la seva categoria i data de fabricació. L'executiu informa que els vehicles especials hauran d'estar obligatòriament certificats segons la legislació europea relativa a la fabricaciódels vehicles. Pel que fa als vehicles que no provinguin del mercat europeu, hauran de disposar d'un informe d'homologació individual expedit per un laboratori competent i autoritzat per la Comissió Europea.

Reglament dels senyals en els vehicles

D'altra banda, l'executiu ha aprovat el reglament dels senyals en els vehicles. El text recull que el color dels senyals òptics serà el blau en els vehicles d'urgència -com policia, duana, bombers, protecció civil o circulació comunal- i groc per a la maquinaria agrícola, assistència en carretera o llevaneus, entre d'altres.

tracking