CAMPANYA DE CONTROL

La policia sanciona 70 motoristes en 880 controls

La majoria de les multes han estat imposades per no mostrar el comprovant de la pòlissa de l’assegurança o el rebut

Menys detencions per conduir sota l'efecte de l'alcoholFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha sancionat 70 conductors dels 880 controlats per infringir un total de 86 articles del codi de circulació relacionats amb lacampanya de circulació adreçada als conductors de vehicles tipus motocicletes, ciclomotors, VPM i bicicletes, realitzada des del dia2 al 22 de maig. Aquesta dada comporta un 7,95% dels conductorssancionats respecte als controlats, segons publica el cos de seguretat en un comunicat.

La campanya tenia com objectiu incidir en que els vehicles tipus motocicletes, ciclomotors, VPM i bicicletes circulin per les vies publiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles.

En aquest sentit, el cos de policia ha aplicat 65 sancions per deficiènciestècniques i/o administratives. Del total d'aquestes, les majoritàries, és a dir una vintena, perno poder mostrar el comprovant de la pòlissa de l’assegurança i/o el rebut de la seva vigència;dotze altres per circular sense guants adaptats a la circulació; catorze per nopresentar-se a la ITV en el termini establert reglamentàriament; vuit sancions percircular sense el distintiu de la ITV en vigència, per no haver-se presentat a les proves reglamentàries; tres percircular amb pneumàtics en mal estat; tres més perconduir un vehicle sense tenir la categoria de permís que correspongui; dues per circular sense casc homologat; dues més perno poder exhibir el certificat de matriculació, malgrat tenir-lo i una per circular amb un vehicle queno disposa de l’assegurança obligatòria.

Pel que fa a les imprudències o infraccions en el decurs de la circulació dels conductors de motocicletes, ciclomotors VPM i bicicletess'han aplicat un total de 21 sancions. D'aquestes, les majoritàries, una vuitena per norespectar els límits de velocitat establerts; cinc perno respectar la senyalització horitzontal de la calçada; cinc més perefectuar un avançament trepitjant una línia longitudinal contínua, en els casos no permesos; dues percircular amb competència de velocitat en les vies públiques obertes al trànsit i una perno respectar el llum vermell d’un semàfor.

En el decurs d'aquesta campanya, la policia informa que també s'ha posat èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció.

tracking