CULTURA

La SAC dedica unes jornades al Copríncep Simeón de Guinda

Les conferències es realitzaran a Sant Julià de Lòria al Centre de Congressos Lauredià el pròxim dissabte 21 de maig

Àngels Mach

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Societat Andorrana de Ciències (SAC) ha presentat aquest dimecres les XXIII JornadesSimeónde Guinda iApeztegui, el Copríncep desconegut, junt amb el Col·lectiu De Guinda, segons informa l'entitat en un comunicat. Així, aquesta es realitzarà a Sant Julià de Lòria al Centre de Congressos Lauredià, el pròxim dissabte 21 de maig.

Les jornades començaran amb una benvinguda de la presidentade la SAC, ÀngelsMachi la salutació de SòniaCarrillo, consellera de Cultura i Educació del comú lauredià. Serà l'historiador, escriptor i periodista, AlfredLlahíqui presentarà els actes.

L'organització destaca que al matí es portarà a terme l'explicació de la constitució del col·lectiuSimeónde Guinda a càrrec de RobertLizarte, coordinador de patrimoni, museus i tradicions del comú d'Encamp, així com l'explicacióde les darreres hores del Bisbe, el dret de presentació i la companyia de jesús en el context deSimeónde Guinda o la guerra de Successió espanyola i el Decret de Nova Planta en la història d'Andorra.

La jornada es dedicarà tambéa la tardaal bisbe i les dues fronteres d'Andorra,albressol navarrès deSimeónde Guinda o els privilegis andorrans, entre d'altres. Serà el Copríncep i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives qui realitzarà la cloenda de l'esdeveniment. D'altra banda,la SACrecorda que hi haurà actes no presencials al voltant de la temàtica de la jornada com l'explicació del "tabac al segle XVIII, el cas del comú lauredià".

tracking