Roser Suñé descarta tornar a concórrer a les eleccions

La política demòcrata es va comprometre amb Xavier Espot sols per una legislatura

Roser Suñé i Xavier Espot el dia de la Constitució.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encara queden uns mesos –es desconeix quants- per a les eleccions generals, però els moviments polítics ja són evidents, també entre els partits que actualment estan governant. Mentre els liberals estan plenament immersos en el procés de primàries, que ha posat sobre la taula una divisió interna de la formació encara liderada per Jordi Gallardo, els demòcrates també comencen a confeccionar l’equip per als comicis i, per tant, a saber amb qui conten per elaborar les llistes nacionals i parroquials. En aquest sentit, l’actual síndica general, Roser Suñé, ja ha descartat tornar a presentar-se a les properes eleccions. De fet, Suñé, que va anar de número dos a la llista nacional de Demòcrates l’abril del 2019, es va comprometre amb l’actual cap de Govern només durant una legislatura.

Els motius per apartar-se de la política de qui s’ha convertit en la primera dona a assumir el càrrec de síndica general al costat de Meritxell Palmitjavila, són personals, segons algunes fonts consultades. I no alterarien els plans de la formació taronja perquè ja hauria avisat des de l’inici de la seva intenció de desvincular-se de primera línia un cop passats els quatre anys.

Tampoc repetirà l’actual ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, tal com va anunciar ell mateix als mitjans de comunicació. El motiu, més enllà del desgast polític que pugui tenir després de dues legislatures consecutives –primer com a ministre d’Educació i actualment com a titular de la cartera de Finances– no ha transcendit públicament. En aquest sentit, algunes veus internes apunten que els va sorprendre l’anunci de Jover en aquest moment de la legislatura, atès que provoca una sensació de precampanya quan encara ni tan sols s’han convocat les eleccions.

A més a més, la notícia ha coincidit amb la renúncia del liberal i soci de Govern Jordi Gallardo de seguir a primera línia política, fet que encara ha generat més sensació d’ambient preelectoral.

tracking