Temps

Ràfegues de 112 km/h a la Tossa d'Espiolets

Protecció Civil ha activat l'avís groc per ventades

Avís groc per ventadesServei Meteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Meteorologia ha alertat d'intenses ràfegues de vent que han arribat fins als 112 km/h a la Tossa d'Espioletsi a 75 km/h a les Salines. De fet, Protecció Civil ja va alertar ahir que a partir d'aquest matí s'activaria l'avís groc per ventades, i va recordar a través de Twitter que calia assegurar els objectes que puguin caure de balcons i terrasses i ser atents en activitats a l'exterior. Tanmateix, les pluges d'anit han deixat 6 cm de neu aSorteny.

La previsió informa de temps inestable durant tot el dia, provocat pel flux de nord entre la pertorbació del Mediterrani i l'anticicló de l'Atlàntic. Meterologia apunta que perdurarà la nuvolositat i les precipitacions al nord, que poden caure en forma de neu a partir dels 1.900 metres. Al sud es preveuen clarianes. A la nit les pluges podrien baixar puntualment al centre i sud del Principat.

El Servei de Meteorologia preveu un matí assolellat al sud el dissabte, però amb núvols baixos als cims del nord i precipitacions febles a primera hora. A la tarda, podrien créixer alguns núvols d'evolució al sud del país. El vent es mantindrà moderat, amb ràfegues de 60 km/h al matí als fons de vall i de 90 km/h en altitud. Pel diumenge, es mantindrà el cel tapat als cims del nord i no es descarten noves precipitacions, amb una cota de neu al voltant dels 2.000 metres. El vent disminuirà la intensitat però encara serà fort en altitud, amb ràfegues de fins a 80 km/h.

S'espera un inici de setmana sense nuvolositat al nord del país que només durarà fins al migdia, ja que a la tarda es podrien produir ruixats tempestuosos.

tracking