Govern promou un centre de resolució de conflictes empresarials

L'executiu ha aprovat un paquet de mesures de la Cambra per evitar que les empreses arribin a la via judicial

El ministre Jover abans de la roda de premsa del consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Portaveu Eric Jover ha fet pública a la roda de premsa posterior al consell de ministres d'avui l'aprovació d'un paquet de mesures de la Cambra de Comerç,Indústria i Serveis d'Andorra, que pretén promoure un centre de resolució de conflictes empresarials per evitar que les societats arribin a la via judicial.

El centre de resolució de conflictes busca la introducció de tots els elements per "arribar a una resoluciópacificaentre actors" i estipula el procés d'assessoramentque s'iniciarà en les empreses que s'hi acullin. Aquest procés es dividirà en tres reglaments: el de mediació, el de conciliació i el de peritatge extrajudicial.En elprimer d'aquests, el centre de resolució farà d'intermediari, posant en comú les dues parts del problema, mentre que en la conciliació prendrà un rol més proactiu, a través de la proposta de solucions per arribar a una entesa.Finalment, en el peritatgeextrajudicialles dues parts afectades "accepten que hi haurà un peritatge i accepten el resultat que se n'obtingui", ha explicat Jover.

Jover apunta que l'objectiu del paquet de mesures és dotar d'eines el teixit socioeconòmic per a la solució ràpida, a la fi que "les empreses redueixin gastos a l'hora de trobar-se enmig d'un conflicte i disminuirel volum de casos que arriben al poder judicial per evitar un possiblecol·lapsede la institució".

Tanmateix, l'executiu ha signat un acord d'entesa amb la Cambra per impulsar el caràcter consultiu de la institució i promoure l'intercanvi de propostes per "enriquir" les legislacions impulsades pel Govern.

tracking