CULTURA

El festival Orgue&nd s'amplia a nou concerts

La 23a edició s'iniciarà el 14 de maig i comptarà amb músics de diversos països, com Corea i Sud-Àfrica

Roda de premsa de presentació del XXIII Festival Internacional Orgue&nd.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha participat aquest dilluns a la tarda a la presentació del nou programa de la 23a edició del Festival Internacional Orgue&nd conjuntament amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, el president del’Associació Amics del Orgues de les Valls d’Andorra, mossèn Ramon Sàrries, i el director del festival, Ignacio Ribas, segons informa l'executiu en un comunicat.

Així, el certamen s'impulsa amb la participació de l'Associació Amics dels Orgues de les Valls d'Andorra,l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra, els comuns de la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i el ministeri de Cultura i Esports. En aquest sentit, la ministra ha assenyalat que el festival s'ha consolidat i les entitats "considerem pertinent contribuir al coneixement i la protecció de l’orgue, per eixamplar el seu objectiu pedagògic i educatiu i per proporcionar al públic aficionat concerts i activitats de qualitat, a més d’assegurar la pervivència i la utilització dels tres orgues de tubs amb què compta actualment el Principat".

El director del festival ha destacat que enguany el certamen ampliaconcerts passant de la tradicional programació de cinc

o sis concerts concentrats a l’agost a nou concerts repartits de maig a desembre.Així mateix, i també com a novetat de l’edició d’enguany, entre els músics hi haurà representants de diversos països, com Corea i Sud-Àfrica, més enllà de les nacionalitats ja tradicionals d’Andorra, Alemanya, Espanya i Itàlia, segons informa l'executiu en un comunicat.

El lema per a la 23a edició és ‘Contrastos’ per aprofundir en ladiversitat del repertori organístic amb heterogeneïtat de programes. El certamen s’iniciarà el 14 de maig a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana a càrrec de sis professors de l’Institut de Música d’Andorra la Vella i s’allargarà fins al 30 de desembre.

tracking