REUNIONS INTERNACIONALS

Catalunya i Andorra estudien noves línies de cooperació en la gestió de residus

L'executiu ha signat un conveni amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries

Reunió de la consellera catalana Teresa Jordà amb la ministra Silvia CalvóF.G.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya han compartit avui la "voluntat de reforçar la cooperació en la gestió de residus i continuar treballant en la mateixa dinàmica satisfactòria que hem portat fins ara", segons ha detallat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó, després de reunir-se amb la consellera catalana d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà iRoura.

En concret,Calvóha recordat que Andorra exporta el 70% dels residus que genera a gestors autoritzats a Catalunya, mentre que el Principat rep residus de la Cerdanya. Uns percentatges que s'han mantingut en els darrers anys, segons ha indicat la ministra, perquè "Andorra no té capacitat de tractar determinats residus, com ara el vidre, perquè no té ni el volum ni les empreses de tractament adequades".

En aquest sentit, Jordà ha apuntat que avui han mantingut una reunió "política", "trobant les sinergies" i que, a partir d'aquí, cal "aterrar tot aixòtècnicament" i, per aquest motiu, les dues homòlogues s'haninstata reunir-se al més aviat possible percontinuarcooperant.

La trobada també ha servit per parlar d'altres temes que ocupen el ministeri andorrà i la conselleria catalana que, a ulls de Jordà són "gairebé calcats, amb uns reptes que van més enllà de Catalunya i Andorra, però també calcats davant l'emergència climàtica". Així,Calvói Jordà també han tractat depuntsde cooperació i entesa que hi ha fixats entre Andorra i Catalunya, com ara l'agricultura, la meteorologia o l'energia. A més, en el marc de la trobada s'ha procedit a la signatura del conveni amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries per "formalitzar el suport tècnic que presta l'IRTAal ministeri en matèria agrícola i benestar animal".

La trobada s'emmarca en les relacions de bon veïnatge entre Andorra i Catalunya, segons indica l'executiu, i ha servit per coincidir que "tota allò que puguem posar en comú és un encert, perquè tenim reptes compartits", han comentat.

Reunió de la consellera catalana Teresa Jordà amb la ministra Silvia Calvó

tracking