NACIONAL

Augmenta el consum de tabac procedent d'Andorra

Més d'un terç dels cigarrets consumits a França no provenien de la xarxa legal d'estancs del país gal

Un aparador amb cartrons de tabac.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França s'està veient afectada des de fa uns anys peltrànsit internacional de tabac, que cada cop és més elevat, segons unaenquesta de l'empresa tabacalera Seita el passat març, que indicava quemés d'un terç dels cigarrets consumits a França, en concret un 36,9%, no provenien de la xarxa legal d'estancs del país gal. Sobretot entre el 2017 i el 2021, ja que aquestes vendes realitzades fora de la xarxa d'estancs van incrementar un 70%.

En aquest sentit, l'estudi destaca quedavant el preu d'un paquet de cigarrets que té un cost al voltant dels 10 euros, alguns consumidors francesos ja no dubten a portar el seu cotxe a Andorra o a Espanya per proveir-se de tabac tot i l'augment del cost de la gasolina.

L'augment del preu del tabac motivat per reduir-ne el consum va generar que l'any 2020 gairebéquarta part dels joves d'entre 18 i 75 anys, és a dir un 24%, fumava diàriament, segons Public Health France (SpF). En canvi, el 2014, un 28,5% en va consumir cada dia. Fet que va fer notar una baixada del 15% per a un augment del 43% del preu del tabac.

tracking