cultura

La pel·lícula sobre Andorra a la Segona Guerra Mundial s'estrena al BCN Film Fest

La producció ‘El fred que crema’, interpretada pels actors Roger Casamajor i Greta Fernández, es projectarà a sales l’hivern vinent

Santi Trullenque i l'equip d'actors d''El fred que crema'.Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El film El fred que crema, l’opera prima del director Santi Trullenque, es va estrenar ahir al BCN Film Fest. Una primera exposició en pantalla gran que precedirà la seva estrena a les sales de cinema, prevista per a l’hivern vinent. La pel·lícula, protagonitzada pels actors Roger Casamajor i Greta Fernández, s’ambienta en l’Andorra rural que va esdevenir un punt de trànsit de persones durant la Segona Guerra Mundial i relata la història de la Sara, que viu a Sispony i està embarassada del primer fill quan arriba una família de jueus fugint de la persecució nazi. “És una pel·lícula dura i fosca però amb el bri d’esperança que hi aporta el personatge interpretat per Greta Fernández”, va apuntar ahir el director. De fet, Trullenque va partir d’una obra de teatre d’Ignasi Franch sobre la figura dels passadors andorrans, guies que ajudaven a creuar els Pirineus a aquells que fugien de la Segona Guerra Mundial o de l’Espanya franquista.

El rodatge d’El fred que crema –que inclou espais com la casa dels guardes d’Engolasters– va començar el 9 de març del 2020 i una setmana després quedava interromput per l’esclat de la pandèmia. No va ser fins al setembre del mateix any quan el rodatge es va tornar a engegar, aquest cop amb més productores al darrere i amb el suport refermat del Govern, de Televisió de Catalu­nya i de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). Quan es va reprendre, Greta Fernández es va convertir en l’actriu protagonista després d’un càsting per reemplaçar la intèrpret original, que no va poder seguir en el projecte.

tracking