Llei qualificada de protecció civil

El PS vol eliminar la figura del sometent

Reclama que s’enllesteixi el mapa de riscos afegint la secció dedicada a les inundacions

Jordi Font i Susanna Vela, consellers del Partit Socialdemòcrata.Martí francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va presentar fins a 19 esmenes a la llei qualificada de protecció civil tot assenyalant que la figura del sometent “no correspon als temps actuals”. Considera més adient crear un cos de voluntaris de protecció civil amb els recursos i la formació necessària. “Pensem que es pot mantenir com a figura folklòrica, però no com a cos actiu”, va comentar el conseller Jordi Font.

L’objectiu és que els voluntaris que formessin part del cos de voluntaris de protecció civil (CVPC) estiguin degudament preparats per afrontar certes situacions i puguin resultar útils en el desplegament dels cossos especialitzats. Segons van explicar Jordi Font i Susanna Vela, volen que el CVPC garanteixi la continuïtat dels voluntaris i que siguin persones amb certa experiència en les tasques que es demanen.

Més enllà de la qüestió del sometent, les esmenes també preveuen la necessitat de completar el mapa de riscos amb l’addició dels riscos per inundació, que són aquells que queden per incloure. “El més important és tipificar el risc d’inundacions igual que ho estan les allaus, per exemple. No es tracta de fer compensacions, sinó de fer un estudi de les zones inundables”, va assegurar el conseller socialdemò­crata.

Altres esmenes demanen que s’inclogui explícitament la prevenció de riscos i la minimització d’impactes en la planificació territorial i urbanística, i que es garanteixi que els organismes intermedis sorgits de la nova llei estiguin dotats del pressupost necessari per poder actuar adequadament. El PS també considera rellevant que la llei ofereixi un marc legal per coordinar les forces de protecció civil en cas de desastre natural.

Eleccions anticipades

Davant la possibilitat que es puguin celebrar eleccions el mes de desembre, Jordi Font va comentar que “tenir dues eleccions dins el mateix any és una qüestió a evitar”. També va assenyalar que “és bo per a la salut democràtica del país tenir eleccions en anys diferents”, i que en tot cas és únicament potestat del cap de Govern convocar-les.

tracking