CIUTADANIA

AD.HOC demana a la Unesco que no avali la candidatura de la reserva de la biosfera

Els membres del moviment ciutadà exposen en una carta que el país "no ofereix cap garantia de desenvolupament sostenible"

La portaveu del moviment AD.HOC, Diana Torra, durant la presentació feta ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres del moviment ciutadàAD.HOCvan enviar el passat 8 d'abril una carta aAudreyAzoulay, actual directora general de la Unesco, amb l'objectiu de fer-li saber que es mostren contraris al fet que Andorra esdevinguiReserva de la Biosfera. Així, en la missiva apuntaven "segons la percepció dels nostres socis i de la ciutadania andorrana, el país es troba en una situació d'especulació immobiliària i no ofereix cap garantia de desenvolupament sostenible".

Al text també es podia llegir exemples que els membres diuen viure dia a dia que els fa "témerque tot desenvolupament sostenible es posarà en perill tan aviat com sigui possible, comportant també un augment exponencial del preu de l'habitatge".

A més, també assenyalen que "el projecte de construir un laboratori P3, entrealtrescoses, entraria en total contradicció amb un entorn que ja té l'etiqueta'OrdinoReserva de la Biosfera". A la carta també s'exposa que un informeelaboratl'any 2008 i actualitzat l'any 2013 -i en el qual va participar la mateixa Unesco- es va subratllar que Andorra ja havia assolit el llindar de tolerància. Una situació que, segons ells, en deu anys ha empitjorat especialment. "Es tracta, doncs, d'una qüestió de gran preocupació per a nosaltres i tenim l'esperança que la prestigiosa organització que lidereu no avali una manera de fer que només destrueix el paisatge, els seus recursos i el benestar dels seus habitants". Així mateix, consideren que s'ha fet del país "un producte especulatiu" i per això volen transmetre i cridar l'atenció de l'organització envers "els riscos que corre el nostre petit país".

tracking