JUSTÍCIA

Fins a un any de presó condicional per una parella que no es va voler identificar

El ministeri públic els acusa de lesions doloses, injúries, resistència i amenaces

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha celebrat avui la vista oral del judici d'una parella que la nit del 27 de desembre de fa quatre anys es va negar a identificar-se davant la policia. El ministeri fiscal els acusa d'un delicte major de lesions doloses i dels delictes menors d'injúries, resistència i amenaces i demana12mesos de presó condicional per a l'home i 10 per a la dona.

Els acusats, un home i una dona residents al país, caminaven per l'avinguda Tarragona cap a les tres de la matinada cantant i cridant quan una patrulla de dos agents es va dirigir a ells en català per demanar-los que abaixessin el to. A això, la parella hauria respost "ens parlen en un idioma que no entenem. Que us donin. No ens toqueu els collons" i haurien seguit amb la mateixa actitud, segons van relatar els agents.

Al cap d'uns instants, la primera patrulla, acompanyada d'una altra que treballava a la zona, els va interpel·lar de nou i els va demanar els carnets d'identitat, però tots dos es van negar a mostrar-los i també es van resistir a acompanyar-los al despatx. Davant aquesta situació, els quatre agents van requerir el suport d'una tercera patrulla que es va desplaçar a la zona. La negativa dels acusats va culminar amb la detenció de l'home, que hauria desobeït les ordres dels agents i hauria donat un cop a un dels policies. Els agents expliquen que això els va obligar a reduir-lo entre quatre i esposar-lo a terra, mentre els llançava insults com "sou uns gossos". La parella de l'home es va posar nerviosa davant la detenció del seu company i els va cridar "sou uns fills de puta" mentre es llançava sobre els agents. Per aquest motiu, també va haver de ser reduïda i detinguda. En aquest context, els detinguts també haurien cridat que Andorra "és un país feixista, perquè només aneua pels que no són andorrans". Un cop al cotxe, l'informe policial indica que la dona hauria amenaçat a un agent dient-li: "Si tu em fots la nit, jo et fotré la vida. Sé que tens fills. A Andorra no soc ningú, però ja veuràs a Espanya". Lavista s'ha suspès a l'espera d'escoltar el testimoni de l'agent que hauria rebut les amenaces, que avui no ha comparegut perquè està de vacances.

Els dos imputats han atribuït els seus actes al consum d'alcohol i han assegurat que aquest comportament no és habitual en ells.

tracking